Inteligjenca artificiale e Google mund të përdoret për të diagnostikuar kancerin

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Inteligjenca artificiale e Google mund të përdoret për të diagnostikuar kancerin

Departamenti i Mbrojtjes i SHBA (DoD) po përdor mjetet e inteligjencës artificiale (AI) të Google Cloud për të hulumtuar nëse ato mund të rrisin saktësinë e diagnozave të kancerit. Mjekët në klinikat mjekësore të lidhura me DoD do të përdorin IA për të analizuar qelizat kancerogjene në mikroskopët e realitetit virtual. Teknologjia fillimisht do të shtrihet në objektet e trajtimit të drejtuara nga Agjencia e Shëndetit të Mbrojtjes dhe Departamenti i Çështjeve të Veteranëve (VA).

Nëse nisma kërkimore e DoD provohet se ndihmohet nga Google Cloud dhe mund të përmirësojë diagnozën e kancerit, iniciativa e shqyrtimit të kancerit të gjigandit të teknologjisë do të ketë më shumë besueshmëri klinike, duke e bërë atë një partner më të vlefshëm për sistemet shëndetësore.

Pritet që Google Cloud të përdorë IA për të zgjeruar listën e partneriteteve në spital dhe për të ngulitur veten më thellë në hapësirën e teknologjisë shëndetësore.

Dhe ndërsa ne nuk mendojmë se spitalet do të zëvendësojnë plotësisht diagnozën njerëzore me IA së shpejti – meqenëse ekziston një konsensus midis ofruesve që AI duhet të përmirësojë, në vend që të zëvendësojë një diagnozë njerëzore – ne presim që AI të ketë një ndikim më të madh në diagnostikimet në të ardhmen e parashikueshme.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy