Sondazhi i Eurostat: Pse qytetarët kërkojnë informacione shëndetësore në internet?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në tre muajt e fundit para sondazhit të vitit 2020 mbi përdorimin e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit në familje dhe nga individë, një në dy shtetas të BE-së (55%) të moshës 16-74 vjeç raportuan se kishin kërkuar informacione shëndetësore në internet në lidhje me dëmtimin, sëmundjen, ushqimin, përmirësimin e shëndetit ose të ngjashme.

Kjo ishte 2% më e lartë se një vit më parë (53%) dhe më shumë me 21% nga 2010.

Për më tepër, 20% e qytetarëve të BE-së raportuan se caktuan një takim me një praktikues në internet. Më pak (13%) kanë hyrë në shërbimet e tjera shëndetësore përmes një faqe në internet ose aplikacionit në vend që të vizitojnë spitalin ose një mjek personalisht, ndërsa 11% e qytetarëve kanë hyrë në të dhënat e tyre personale shëndetësore në internet.

Informacioni shëndetësor në internet rezultoi më i popullarizuari në Finlandë dhe Hollandë, më pak i njohur në Rumani dhe Bullgari.

Advertisement

Pjesa e njerëzve që kërkojnë informacion shëndetësor në internet për qëllime private ndryshonte në të gjithë Shtetet Anëtare të BE-së.

Në vitin 2020, pjesa më e lartë u regjistrua në Finlandë, ku 77% e njerëzve të moshës 16-74 vjeç kërkuan në internet për tema të lidhura me shëndetin në tre muajt e fundit para sondazhit, ndjekur nga Hollanda (76%), Danimarka (72%) dhe Gjermania (70%).

Në të kundërt, kërkimet më të ulëta janë vërejtur në Rumani (28%), Bullgari (29%), Itali (35%; të dhëna 2019) dhe Poloni (43%).

Çekia dhe Qipro raportojnë rritjen më të lartë në kërkimin e informacionit shëndetësor në internet.

Advertisement

Gjatë dekadës së fundit, pjesa e individëve që kërkojnë informacion shëndetësor në internet është rritur në shumicën dërrmuese të Shteteve Anëtare të BE-së.

Rritja më e lartë në numrin e njerëzve që kërkojnë informacion shëndetësor në internet u regjistrua në Çeki (+41 %) dhe Qipro (+40 %), pasuar nga Spanja (+34 %), Irlanda dhe Kroacia (të dy + 33 %).(scan)

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy