Studimi i kryer nga 2 grupe shkencëtarësh amerikanëPas 10 vitesh, Covid do jetë një grip i thjeshtë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jo vetëm fushata e vaksinimit që po përparon nga java në javë dhe që po garanton mbrojtje për miliona qytetarë. Nga studimet e shumta dhe të vazhdueshme mbi përhapjen e Covid-19 vijnë edhe lajme të mira.

Ekspertë të shumtë besojnë se koronavirusi pandemik SARS-CoV-2 i cili është përhapur globalisht do të bëhet endemik në të ardhmen dhe për këtë arsye do të përhapet vetëm lokalisht, duke zvogëluar gradualisht agresivitetin e tij derisa të bëhet shumë i ngjashëm me një ftohje të zakonshme brenda 10 vjetësh.

Sipas studimit të publikuar nga Corriere della Sera, ky skenar pozitiv është parashikuar nga dy grupe të ndryshme shkencëtarësh: ata nga Universitetit Kolumbia në Nju Jork dhe kolegët nga e Departamentet të Biologjisë së Universitetit Shtetëror të Emory dhe Pensilvanisë i cili publikoi studimin.

Falë simulimeve të ndryshme të kryera, fati i koronavirusit SARS-CoV-2 duket të jetë saktësisht e njëjtë me koronavirusët e tjerë që qarkullojnë të njerëzit dhe që shkaktojnë gripin apo të ftohurën e thjeshtë.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy