Ibrahim Abedini: Majës së Spasit iu var gjerdani

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Me rastin e ndërtimit të Shqiponjës në majë të Spasit, në Zagracan, Poeti Strugan, Ibrahim Abedini, njëherit edhe inicuesi i idesë për ndërtimin e Shqiponjës, kështu i këndon me krenari Shqiponjës gjikante që do vendoset së shpejti tek, vendi i Shqiponjës!

Majës së Spasit iu var gjerdani

Vendi i Shqiponjës, Poeti të vuri emrin
Ta ktheu o, Spas jetën edhe gjerdanin
Me simbolin e atdheut të qëndisi vendin
Skënderbeut lartë për t´ia ngjitur namin…

Bote shqiptare, sa lartë u ngjit shqiponja
Për mbi retë u ngrit, e sheh dhe Dodona
Aty do qëndroj, mbi lartësinë e kodrave
Piramida Pellazge, Zot i të gjithë zotrave…

Advertisement

Kështu veprohet me krenarine e shenjtë
Është gjaku i kombit, vyrtyti më i shtrenjtë
Shqiptarëve për nder shqiponjën në zemër
Shumit-Zagraçnit i dhuron edhe një emer…
Ibrahim Abedini/2022 dhjetor
(Poeti Strugan)

Ibrahim Abedini: Majës së Spasit iu var gjerdani shkruan Struga Ekspres.

Share.

Leave A Reply

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy