Sot është Dita e Liqenit të Ohrit dhe fillimi zyrtar i stinës së Verës

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Sot është Dita e Liqenit të Ohrit dhe fillimi zyrtar i stinës së Verës

21 Qershori – Dita e Liqenit të Ohrit dhe fillimi zyrtar i stinës verore

Në datë 21 qershor të çdo viti, ne e shënojmë fillimin e sezonit turistik dhe Ditën e Liqenit. Kjo ditë për herë të parë është shënuar në vitin 2000, me qëllim mbrojtjen e pasurisë natyrore dhe kulturore të rajonit rreth liqenit, si dhe përafrimin e mëtejshëm, jo vetëm të banorëve në të dy anët, por edhe të turistëve dhe mysafirëve nga vendi dhe bota.
Ky liqen, jo vetëm që na lidh dhe na bashkon në një bashkësi, e që kemi nderin të kënaqemi me këtë bukuri natyrore, por gjithashtu është edhe degë shumë e rëndësishme ekonomike, e cila bazohet në ekzistimin e pasurisë sonë natyrore.
Sot, mesazhi ynë është që liqeni është pasuri, e cila duhet të ruhet dhe mbrohet, por edhe të investohet në qëndrueshmërinë në afat të gjatë.
Struga është e përgatitur për fillimin e sezonit turistik, kurse nga ana e Komunës së Strugës janë ndërmarrë të gjitha masat për një sezon tjetër të suksesshëm turisik, ku mysafirët nga vendi jonë dhe nga jashtë do të mund të kënaqen në plazhet me rërë dhe me ofertat që i ofron qyteti.

21 јуни – Денот на Охридското езеро и официјален почеток на летото

21 Јуни, секоја година, го одбележуваме започнувањето на туристичката сезона и Денот на Езерото. Денот на Езерото е одбележано во 2000-та година, со цел заштита на природното и културното богатство на регионот околу езерото, како и заради приближување, не само на жителите од двете страни, туку и на туристите и гостите од земјата и светот.
Езерото не само што не поврзува и не обединува во една заедница на општини кои имаат чест да уживаат во оваа природна убавина, но е и битна гранка во економијата која се темели на постоењето на нашето природно богатство.
Денеска, ја испраќаме пораката дека езерото е богатство кое треба да го чуваме и да го штитите, да се вложуваме во негово одржување на долг рок.
Струга е подготвена за почетокот на туристичката сезона, од страна на Општината се преземени сите мерки за уште една успешна туристичка сезона во која домашните и странските гости ќе уживаат во песочните плажи и понудите кои ги нуди градот

Advertisement

#visitstruga #lakelife #liqeniiOhrit #охридскоезерo #lakeohrid
#swanlake #Lakeside

The post Sot është Dita e Liqenit të Ohrit dhe fillimi zyrtar i stinës së Verës appeared first on Struga Ekspres.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy