Verdat Kolonja: 40 vite më parë jam përjashtuar nga shkolla “Niko Nestor” në Strugë ku shkollat shqipe ishin të ndaluara

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Verdat Kolonja: 40 vite më parë jam përjashtuar nga shkolla “Niko Nestor” në Strugë ku shkollat shqipe ishin të ndaluara

Krenar dhe i lumtur Verdat Kolonja: 40 vite më parë jam përjashtuar nga shkolla “Niko Nestor” në Strugë ku shkollat shqipe ishin të ndaluara🇦🇱

Fiks 40 vite më parë jam përjashtur nga kjo shkollë si nxënës me të gjitha etiketimet e kohës!
E solli rasti që një nxënësi nga Prizreni, nxënë në këtë shkollë, t’ia plotësoj dëftesën me REPUBLIKA E KOSOVËS, tog fjalësh i ndalur dhe shumë armiqësor, për kohën.
Sot mund t’i duket dikujt hiç gjë, por këthehuni prapa në kohë dhe pikërisht pas 1981, kur arsimi i mesëm në Strugë në gjuhën shqipe ishte i ndaluar, profesorët (shumica) u përjashtuan, dhe ne fëmijë vazhduam me shkollimin në KOSOVË e sa e sa të tjerë, fëmijë 14, 15 vjet mirrnin rrugën drejt KOSOVËS për t’u shkolluar, dhe jo vetëm kaq, por ishim edhe pjesë e lëvizjeve për tu bërë KOSOVA REPUBLIKË, ndaj jam krenar dhe i lumtur njëkohësisht.
🇦🇱🙏🤗Verdat Kolonja: 40 vite më parë jam përjashtuar nga shkolla “Niko Nestor” në Strugë ku shkollat shqipe ishin të ndaluara🇦🇱🙋
Marrë nga postimi në facebook nga autori i shkrimit , profesor Verdat Kolonja
Përcjell Struga Ekspres

Verdat Kolonja: 40 vite më parë jam përjashtuar nga shkolla “Niko Nestor” në Strugë ku shkollat shqipe ishin të ndaluara shkruan Struga Ekspres.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy