Antitrust gjobit Google me 100 milionë euro për abuzim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autoriteti Italian Antitrust ka gjobitur kompanitë Alphabet Inc., Google LLC dhe Google Italy për 102 milionë euro për shkelje të artit, sipas nenit 102 të Traktatit për Funksionimin e Bashkimit Evropian. Sipas Autoritetit, përmes sistemit operativ Android dhe dyqanit të aplikacioneve Google Play, Google mban një pozitë dominuese që i lejon asaj të kontrollojë hyrjen e zhvilluesve të aplikacioneve tek përdoruesit përfundimtarë.

Mund të lexohet në një shënim nga Autoriteti. Përmes sistemit operativ Android dhe dyqanit të aplikacioneve Google Play, shpjegohet, që Google mban një pozitë dominuese që i lejon të kontrollojë hyrjen e zhvilluesve të aplikacioneve tek përdoruesit përfundimtarë.

Në Itali ka rreth tre të katërtat e telefonave inteligjentë që përdorin Android dhe Google është një operator me rëndësi absolute, në një nivel global, në kontekstin e të ashtuquajturës ekonomi digjitale, nga momenti që ka një forcë të madhe financiare, thuhet në shënimin e publikuar nga Autoriteti.

Sipas asaj që u konstatua nga Autoriteti, Google nuk ka lejuar ndërveprimin e aplikacionit JuicePass me Android Auto, një tipar specifik i Android që lejon përdorimin e aplikacioneve kur përdoruesi drejton automjetin në përputhje me kërkesat e sigurisë dhe zvogëlimin e shpërqendrimit. JuicePass lejon një gamë të gjerë shërbimesh funksionale për karikimin e automjeteve elektrike, duke filluar nga gjetja e një kolone ngarkimi deri në menaxhimin e seancës së karikimit, duke kaluar nëpër rezervimet e një stacioni karikimi. Ky funksion i fundit garanton disponueshmërinë aktuale të infrastrukturës pasi përdoruesi ta ketë arritur atë.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy