Facebook do t’i japë përdoruesve mundësinë për të hequr reklamat politike, e njëjta gjë vlen edhe për Instagram

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Facebook do t’i japë përdoruesve mundësinë për të hequr reklamat politike, e njëjta gjë vlen edhe për Instagram

CEO i Facebook Mark Zuckerberg thotë se përdoruesit do të jenë në gjendje të heqin reklamat politike në rrjetin social në vazhdën e zgjedhjeve të vitit 2020 në SHBA.

Facebook është përballur me kritika të rënda për lejimin e reklamave nga politikanët që përmbajnë informacione të rreme.

Ndërkohë, platforma rivale e Facebook, Twitter ndaloi reklamat politike tetorin e kaluar.

“Për ata prej jush që tashmë kanë ndarë mendjen tuaj dhe nuk duan të shohin reklama politike, ne po prezantojmë edhe mundësinë për t’i hequr reklamat politike,” shkroi Zuckerberg.

Advertisement

Facebook dhe nënkompania e saj Instagram do t’u japë përdoruesve mundësinë të fikin reklamat politike kur ato shfaqen ose mund t’i bllokojnë ato duke përdorur veçoritë e cilësimeve.

Përdoruesit që kanë bllokuar reklamat politike gjithashtu do të jenë në gjendje t’i raportojnë ato nëse vazhdojnë të shfaqen.

Karakteristika, e cila do të fillojë nga e mërkura, lejon përdoruesit të fikin reklamat e çështjeve politike, elektorale dhe sociale nga kandidatët dhe organizatat e tjera.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy