Gjysmë miliardë të dhëna të përdoruesve të Facebookut u përdoren nga hakerët

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjysmë miliardë informacione të përdoruesve të Facebookut janë postuar në faqet e ilegale të internetit, thonë ekspertët e kibernetikës. Në të dhënat e tyre përfshihen numrat personal, emrat, vendndodhjet, adresat e postës elektronike, të cilat janë postuar në faqe interneti që përdoren nga hakerët.

Ka të dhëna që për më shumë se 32 milionë llogari në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 11 milionë në Angli dhe 6 milionë të dhëna në Indi, janë shpërndarë në këto faqe.

“Këto janë të dhëna të vjetra për të cilat ishte raportuar më parë në 2019. Ne e gjetëm dhe rregulluam këtë çështje në gusht 2019,” ka thënë zëdhënësi i Facebook Andy Stone për CNN, pas këtij publikimi.

Ekspertët kibernetikë thonë se edhe pse këto të dhëna janë nga viti 2019, ato ende mund të jenë të vlefshme për hakerët.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy