Google mund të përdoret për zbulimin e përhapjes së koronavirusit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kërkimet në Google mund të shfrytëzohen për të zbuluar shpërthime të koronavirusit në rajone të caktuara, sipas studimit të ri.

Kjo nënkupton që epidemiologët mund të përdorin historinë e kërkimit të njerëzve në Google për të gjetur pika të nxehta ku rastet mund të rriten.

Kërkimi i njerëzve që kërkojnë terma në lidhje me simptomat në Google mund të lejojë ekspertët të zbulojnë përhapjen e COVID-19 rreth 17 ditë para se të ndodhë në të vërtetë, sipas studimit të ri nga University College London, njofton Independent.

Analizimi i aktivitetit të kërkimit në internet është përdorur tashmë për të ndjekur dhe kuptuar gripin sezonal.

Advertisement

Përdorimi i të dhënave për kërkimet në internet rreth Covid-19 mund të përmirësojë metodat e mbikëqyrjes së shëndetit publik.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy