Italia në krye të studimit për internetin hënor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

epa08470609 The full moon rises next to a television repeater, in Sarajevo, Bosna and Herzegovina, 07 Juney 2020. The full moon in June is also known as the Full Strawberry Moon because it generally coincides with the strawberry harvest. In Europe, Australia, Asia and Africa, a penumbral lunar eclipse can be observed as the Strawberry Moon (also known as the Full Rose Moon and the Honey Moon in some parts of Europe) imperfectly aligns with the Sun and the Earth, with the latter casting a faint shadow on its natural satellite. A penumbral eclipse is hard to distinguish from a normal full moon because the penumbra is much fainter than the dark core of the Earth’s shadow. The first lunar eclipse of 2020 was also a penumbral one and occurred in January. EPA/FEHIM DEMIR

Italia, në krye të njërit prej dy studimeve për krijimin e rrjetit të internetit për Hënën, do të garantojë shërbime të komunikimit dhe pozicionimit në funksion të misioneve të ardhshme.

Kontrata për studimin e fizibilitetit u nënshkrua midis Agjencisë Europiane të Hapësirës (ESA) dhe Telespazio, në rolin kryesor të një konsorciumi ndërkombëtar.

“Ne e dimë që dekada që sapo ka filluar do ta shohë sërish njeriun në Hënë, këtë herë me qëllimin për të qëndruar atje”, tha Luigi Pasquali, drejtori ekzekutiv i Telespazio.

Advertisement

“Sateliti ynë do të shohë një prani të qëndrueshme të burrave, grave dhe robotëve të punësuar për lloje të ndryshme veprimtarish, si shkencore, ashtu edhe tregtare dhe atëherë do të jetë e nevojshme të garantohen shërbime thelbësore për këto operacione”, shtoi ai.

Është vlerësuar që të paktën 80 projekte të reja do të fillojnë në vitet e ardhshme dhe për t’iu përgjigjur këtyre nevojave të reja./

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy