Ma bëj një lugë birrë të lutem! Pija e dashur vjen në formë pluhuri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një lugë plot me birrë tingëllon e pazakontë, por mund të jetë e ardhmja e një pije të popullarizuar në mbarë botën. Një fabrikë birre në Gjermaninë Lindore ka zhvilluar një birrë në formë pluhuri për të reduktuar gjurmën e rëndë të karbonit në eksportet e birrës.

Menaxheri i Përgjithshëm i kësaj birrarie Stefa Fritsche thotë se kjo formë e re birre globalisht do të ishte rreth gjysmë për qind e emetimeve të CO2 në mbarë botën që mund ta reduktojmë.  Pluhuri i birrës do t’i bënte ujin, shishet, arkat dhe fuçitë në logjistikën ndërkombëtare të birrës, duke reduktuar peshën dhe konsumin e karburantit.

Nja dy lugë pluhur, përzieni me ujë dhe birra juaj është gati. Fritsche thotë se ajo që kërkojnë është të shtojnë dioksid karboni në formë pluhuri, alkool në formë pluhuri duke i bërë të gjitha. Provat e para të birrës me përgatitjen e pluhurit kanë qenë premtuese dhe kompania po kërkon partnerë për të prodhuar pluhurin në një shkallë më të madhe.

Birra pluhur, pa alkool për momentin, është në fazën e fundit të zhvillimit. Pas dy vitesh kërkimi, Fritsche dhe ekipi i tij janë të sigurt se do të kenë një produkt të gatshëm për treg deri në fund të vitit 2023.

Advertisement

Në një skenar të ardhshëm, fabrikat e birrës në mbarë botën do të merrnin një pluhur birre dhe do të shtonin ujin e tyre përpara se ta mbushnin në shishe. Edhe pluhuri për prodhuesin përfundimtar është një opsion. Por deri atëherë ka ende shumë rrugë për të bërë.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy