Musk: Revolucioni më i madh të teknologjisë, AI do të ndryshojë tërësisht botën

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Musk: Revolucioni më i madh të teknologjisë, AI do të ndryshojë tërësisht botën

Në një video pyetje dhe përgjigje në mbylljen e konferencës Bosch’s Connected Ëorld, Elon Musk dha parashikimet e tij për të ardhmen e AI dhe automjeteve autonome (AV), duke thënë se industritë janë në prag të “revolucionit më të madh të teknologjisë” ndonjëherë.

“Inteligjenca artificiale do të ndryshojë thellësisht botën,” tha ai “Një nga mënyrat më domethënëse është vetë-drejtimi. Ne po bëjmë shumë përpjekje për vetë-drejtimin e makinave… dhe mendoj se jemi shumë afër që ta kemi makinën plotësisht autonome”, shtoi Musk.

Zhvillimi i automjeteve plotësisht inteligjente ka çuar në një rritje të kërkesës për AI, si dhe në përparimet e fundit në robotikën humanoide.

“Unë kurrë nuk kam parë ndonjë teknologji të përparojë më shpejt se AI,” tha Musk. “Llogaritja e inteligjencës artificiale që vjen në internet duket se po rritet me një faktor prej 10 çdo gjashtë muaj që nuk mund të vazhdojë me një ritëm kaq të lartë përgjithmonë,por unë kurrë nuk kam parë diçka të tillë”, shtoi ai.

Advertisement

Musk theksoi rëndësinë e rritjes së teknologjive të prodhimit të qëndrueshëm të energjisë për të përmbushur kërkesat llogaritëse të tregjeve të AI dhe AV.

Në temën e makinave vetë-drejtuese, Musk tha se ato do të kenë një ndikim të rëndësishëm në transport dhe se ato së shpejti do të bëhen të zakonshme, megjithëse ai shtoi se pengesat rregullatore dhe kërkesat e infrastrukturës mbeten të miratuara në shkallë të plotë./vizionplus.tv/

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy