Të dhënat e 500 milionë llogarive Facebooku u shitën online, si ta kuptosh nëse je “një prej viktimave”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Të dhënat dhe informacionet private të më shumë se 500 milionë përdoruesve të Facebook u kompromentuan dhe janë në shitje nga hakerues të paidentifikuar.

Por a ka ndonjë mundësi që ta kuptosh nëse llogaria jote është një prej tyre? Mesa duket po.

Një firmë e sigurisë kibernetike izraelite “Hudson Rock” e bën të thjeshtë kontrollimin duke futur emailin tuaj dhe duke iu njoftuar më pas nëse adresa juaj nëse është midis atyre të vjedhura.

Çdo e dhënë personale është shitur për pak dollarë, në atë që nga vetë hakerat njihet si niveli i ulët i hakërimit, ndërsa deri më tani janë zbuluar shumë pak llogari të identifikuara sipas numrit të telefonit.

Advertisement

Vetë drejtuesit e kompanisë Facebook reaguan duke thënë se këto të dhëna të hakeruara ishin shumë të vjetra e të lidhura me një çështje që daton që prej gushtit të vitit 2019. Megjithatë, nuk ka kthim mbrapa të të dhënave, pasi ato kanë mbetur në “dark web”.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy