Themeluesi i Apple kundër kompanisë, mbështet të drejtën e vetë-riparimit të pajisjeve

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Themeluesi i Apple kundër kompanisë, mbështet të drejtën e vetë-riparimit të pajisjeve

Bashkëthemeluesi i Apple, Steve Wozniak i është vënë pas ndjekjes së çështjes së të drejtës së  vetë-riparimit, pavarësisht kundërshtimit të kompanisë.

Kjo lëvizje kërkon miratimin e ligjeve që i lejojnë përdoruesve hyrjen në informacione dhe disponimin e pjesëve për të riparuar vetë pajisjet e tyre.

Apple nuk do të ekzistonte sikur unë mos të isha rritur në një botë të hapur nga ana teknologjike. Është koha ta njohim në mënyrë më të plotë të drejtën e riparimit”.

Aktualisht, në Europë dhe SHBA, rregullat e vetë-riparimit janë të kufizuara për mjetet dhe pajisjet. Apple është një nga kundërshtarët më të fortë për zgjerimin e këtij legjislacioni pasi lejon vetëm teknikët e autorizuar prej saj për të riparuar pajisjet dhe nuk shpërndan pjesë rezervë apo informacion për riparimin.

Advertisement

Madje, kompania ka rritur të bindë organet përkatëse për këto ligje që një nismë e tillë mund të jetë e rrezikshme sepse njerëzit mund të dëmtojnë veten gjatë përpjekjes për të riparuar vetë një pajisje.

Por, Wozniak ka një mendim të kundërt lidhur me këtë. “Kompanitë e ndalojnë të drejtën e riparimit sepse kjo iu jep atyre kontroll dhe pushtet mbi gjithçka. Ka ardhur koha të bëjmë çfarë është e drejtë, tani”.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy