Zbulim i ri i NASA-s; shkëmbinj me molekula organike në Mars

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Zbulim i ri i NASA-s; shkëmbinj me molekula organike në Mars

Përfaqësuesit e misionit të fundit të NASA-s në hapësire kanë gjetur gurë përmbajnë molekula organike që përmbajnë molekula organike .

Sipas ekspertëve të agjencisë amerikane të hapësirës, ​​këta shkëmbinj me molekula organike mund të jenë “një formë e mundshme e jetës”, domethënë t’i atribuohen “një substance ose strukture që mund të dëshmojë ekzistencën e një jete të kaluar në planetin e kuq.

Advertisement

Megjithate nuk perjashtohet edhe mundesia qe ato te jene prodhuar edhe pa jetë”.

Molekulat organike të gjetura nuk janë molekula biologjike, por përfshijnë një sërë përbërjesh: kryesisht karbon, hidrogjen dhe oksigjen, por edhe azot, fosfor dhe squfur.

Advertisement

Ekspertët e Laboratorit Jet Propulsion (Jpl) të NASA-s, saktësojnë se molekula të tilla mund të prodhohen nga procese kimike që nuk përfshijnë praninë e jetës.

Shkëmbinjtë që përmbajnë molekula organike janë katër dhe janë pjesë e 12 të mbledhura deri më tani nga roveri i NASA-s në vitin e parë të aktivitetit në Mars, në kraterin Jezero dhe të destinuara për t’u sjellë në Tokë në të ardhmen, nga Mars Sample Return./Tgcom

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy