Kalaja e Margëllicit, monument kulture, tashmë totalisht e shkatërruar

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kalaja e Margëllicit, monument kulture, tashmë totalisht e shkatërruar

Kalaja e Margëllicit, e shpallur monument i trashëgimnisë kulturore, tashmë është totalisht e shkatërruar.

 

E ndodhur në territorin e bashkisë se Patosit, sot nga kjo kala duket një pjesë e murit rrethues që dëshmonë eksistencën e saj, fakt që pohoet edhe nga banorët e zonës. Pjesa tjeter e kësaj kalaje ështe e pazbuluar.

 

Advertisement

BANORE

E kanë kthyer në ullishte. Të gjithë pjesën ku ka pasur zbulime.

 

 

Advertisement

Por duket se problematika është pertej kompetencave të bashkisë se patosit.

 

Shkëlqim Beqiraj, sekretar i përgjithshëm i kësaj bashkie, është shprehur se një ndërtim pa leje në hyrje të kësaj kalaje i pengon ndërhyrjet në të, e për këtë është në dijeni ministria e Kulturës dhe gjithë institucinet e tjera.

 

Advertisement

I kemi nisur shkresat ministries, drejtorisë vendore të policisë por ska pasur reagim. Ndërtesa është ndërtuar pas viteve ’90 dhe është pa leje. Ajo është zonë e mbrojtur dhe normalisht nuk lejohet

 

Duket se deri në zgjidhjen e situatës, kalaja e Margëllicit do të mbëtet një zonë e ndaluar, duke i privuar të gjithë kësaj zone turistët dhe të ardhurat që vijnë prej tyre.

 

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy