Kujtohet shkrimtari Petro Marko/ E bija rrëfen vuajtjet dhe pengjet e të atit

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kujtohet shkrimtari Petro Marko/ E bija rrëfen vuajtjet dhe pengjet e të atit

Petro Marko i njohur si shkrimtar i brezit të humbur është kujtuar në 110-vjetorin e tij të lindjes.

 

Mes mesazheve të lëna përmes rreshtash, e bija e vë theksin tek vlerësimet e munguara për shkrimtarin.

 

Advertisement

ARIANITA MARKO

 

E BIJA E PETRO MARKOS

 

Advertisement

“Jam pak si e vrarë shpirtërisht sepse në momente të tilla gjithmonë kujtoj ato që ka hequr ai dhe momentet e tij. Një nga vuajtjet e një shkrimtari është kur të heqin të drejtën e botimit, nga letërsia shqipe dhe nga shkollat, dhe rri me vite që mos të kujtohet nga lexuesit, më vjen mirë që e ka kaluar këtë periudhë heshtjeje. Por lexuesit babin nuk e kanë harruar.”

 

Ndonëse fjala e lirë shpesh iu mohua, Petro Marko guxoi të shkruante duke ruajtur me fanatizëm dinjitetin e krijuesit dhe të njeriut, pa e ndryshuar realitetin e kohës.

 

Advertisement

ARIANITA MARKO

 

E BIJA E PETRO MARKOS

 

Advertisement

“I është thënë herë pas here që mos fliste, por babi i tillë ishte nuk heshte dot.”

 

Kontributi i madh që Petro Marko ka lënë në letërsinë shqipe, ka bërë që viti 2023 t’i dedikohet shkrimtarit dhe veprave të tij.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy