Ilir Meta i bën thirrje popullit: Të ngrihemi për të rrëzuar tiraninë, bashkojuni lëvizjes për Teatrin! Mësoni nga zemërluanët e burgut të Spaçit, maji është muaji i duhur

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presidenti Ilir Meta bën thirrje për tu bashkuar me lëvizjet qytetare që po ngrihen në të gjithë vendin për të krijuar një front të bashkuar për rivendosjen e demokracisë perms zgjedhjeve të Lira e të Ndershme.

Përmes një postimi në facebook Meta I bën thirrje popullit të ngrihen për të mbrojtur demokracinë dhe rrëzuar tiraninë.

Maji është një muaj i veçantë, i përkujtimit të Revoltave kundër diktaturës më të egër që njohu Europa për gjysmë shekulli.

Ndaj ne nderojmë me mirënjohje zemërluanët e Qafë Barit dhe të Spaçit, dy burgjeve më të tmerrshme, të cilët guxuan të ngrihen e të luftojnë për lirinë dhe të drejtat e tyre duke dhënë edhe jetën.

Advertisement

Ata thyen mitin e paprekshmërisë të regjimit kriminal dhe treguan se nuk mund të ishte i përjetshëm.

Sot kur shohim ku ka rënë demokracia jonë, nderimi i vetëm që mund dhe duhet t’u bëjmë sakrificave të tyre është t’u bashkohemi lëvizjeve qytetare që po ngrihen në të gjithë vendin për të krijuar një FRONT TË BASHKUAR PËR RIVENDOSJEN E DEMOKRACISË përmes Zgjedhjeve të Lira e të Ndershme.

Qëndresa për 27 muaj e artistëve është kauza më fisnike e këtyre dekadave dhe shembull frymëzimi për të gjithë ata të cilët kanë dinjitet dhe e meritojnë lirinë.

Nderim zemërluanëve të Spaçit dhe Qafë Barit të cilët tronditën diktaturën më të egër të Europës.

Advertisement

Nderim zemërluanëve të Aleancës të Mbrojtjes të Teatrit, të cilët fituan admirimin e mbarë Europës për kauzen e tyre fisnike dhe i hoqën maskën e fundit regjimit të dhunës kriminale.

TË GJITHË TË NGRIHEMI PËR DEMOKRACINË!

KUR NGRIHET POPULLI BIE TIRANIA!

LIRIA FITOHET DHE NUK DHUROHET!

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy