Ilir Meta: Më duhen 20 burra dhe populli për të shpërndarë Parlamentin, por s’i kam

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ilir Meta thotë se për të shpërndarë Parlamentin i duhet populli pas dhe 20 burra që të marrin drejtimin e Qeverisë.

“Per shperndarjen e parlamentit duhet te ngrihet i gjithe populli dhe te dalin 20 burra qe jane te gatshem te marrin ne dore qeverine e re”, tha Meta.

“Nese do duhet, presidenti eshte gati. Te ma kerkoje populli, por sic e thashe duhet te dalin dhe 20 burra gati qe te marrin persiper qeverisjen”, vijoi ai.

“Se më thonë pse nuk e shpërndan Parlamentin. Nëse do shpërndaj Parlamentin, që nuk është kaq e thjeshtë, por nuk është e pamundur, se gjithcka unë duhet të kem një situate kur e kërkon gjithë populli, por të kem dhe nja 20 burra përfshirë dhe juve këtu që të marrin përsipër të cojnë vendin në zgjedhje, unë s’mund të bëj lëvizje bosh

Advertisement

Nuk i shmangem asnjë përgjegjësie për të vendosur legjitimitetin institucional. Nëse e kam thënë që këtë krizë e zgjidhin vetëm zgjedhjet e popullit shqiptar, të lë dhe unë postin, e të gjithë të respektojnë vullnetin e sovranit.

Nëse të tjerët s’janë gati e provokojnë situata të rënda, jam gati të bëj e zgjidhje të tjera, por për këtë duhet të jenë gati të gjithë ata qe ma kerkojne, nëse do duhet një gjë e tillë presidenti do jetë gati po duhet të jenë edhe 20 burrat që presidenti ti marri, ti cojë nëpër zyra e të cojnë vendin në zgjedhje.

Apo doni të bëjmë një Venezuelë këtu, por kjo s’është mirë vendin se duam të hyjmë në BE e gjithë kushtet që na shton cdo dië Evropa ka të bëjë me legjitimitetin, e kjo zgjidhet vetëm përmes zgjedhjeve, që sot hajde caktojmë datën e zgjedhjeve, se po nuk e zgjidhëm nuk do bëjmë asnjë hap para BE”, tha Meta.

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy