Majmunët pushtojnë qytetin, sulmojnë banorët dhe turistët për ushqim

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Majmunët pushtojnë qytetin, sulmojnë banorët dhe turistët për ushqim

Majmunët pushtuan qytetin në kërkim të ushqimit në Lopburi të Tajlandës, duke shkaktuar një krizë.

Kriza e majmunëve, e cila ka ardhur duke u rritur vitet e fundit në Lopburi, i njohur edhe si ‘qyteti i majmunëve’ i vendit të Azisë Jugore Tajlandë, vazhdon. Për shkak të rënies së numrit të turistëve në rajon gjatë periudhës së Covid-19 dhe kërkimit si pasojë për ushqim, majmunët që pushtojnë qytetin ndikojnë negativisht në jetën e përditshme të banorëve vendas. Majmunët hyjnë në shtëpi dhe dyqane në qendër të qytetit në kërkim të ushqimit dhe ndonjëherë sulmojnë çantat dhe ushqimin e njerëzve. Në deklaratën e bërë nga Ministria e Burimeve Natyrore dhe Mjedisit të Tajlandës, bëhet e ditur se do të paguhet dëmshpërblim për ata që u ekspozuan ndaj sulmeve të majmunëve, si dhe do të reduktohet gradualisht numri i majmunëve në qendër të qytetit Lopburi.

Në operacionin e nisur pas deklaratës, njësitë e Departamentit të Ruajtjes së Kafshëve të Egra dhe Parqeve Kombëtare Thai (DNP) filluan dje mbledhjen e majmunëve në qytetin Lopburi. U pa se ekipet pjesëmarrëse në operacion provuan teknika të ndryshme për të kapur majmunët shumë të zgjuar dhe të shpejtë.

Brenda fushëveprimit të operacionit, është planifikuar që fillimisht të çohen në pyll 50 majmunë të rritur meshkuj të kapur në qendër të qytetit dhe më pas të vëzhgohen majmunët e tjerë.

Advertisement

Ndërsa banorët vendas në rajon deklarojnë se shumë biznese të vogla dhe familje duhej të largoheshin nga qyteti me kalimin e kohës për shkak të shqetësimit të shkaktuar nga majmunët, një grup që kundërshton ‘gjuetinë e majmunëve’ në mediat sociale argumenton se majmunët janë simboli historik dhe tradicional i qytetit të Lopburit. /vizionplus.tv

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy