Parlamenti Europian i jep statusin e vendit kandidat Ukrainës dhe Moldavisë

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Parlamenti Europian i jep statusin e vendit kandidat Ukrainës dhe Moldavisë

Parlamenti Evropian miraton raportin me 529 pro, 45 kundër dhe 14 abstenime, në të cilin kërkon t’i jepet menjëherë statusi i vendit kandidat në BE për Ukrainën dhe Moldavinë . 

Raporti tregon gjithashtu vullnetin e Dhomës për t’i dhënë status Gjeorgjisë, pasi të jenë përfunduar reformat e nevojshme. Deputetët europiane pohojnë se “në kontekstin e luftës brutale ruse të agresionit kundër Ukrainës, kjo zgjedhje do të tregonte lidership, vendosmëri dhe largpamësi” por nënvizojnë “se nuk ka procedurë të përshpejtuar për anëtarësimin në BE” dhe se kjo mbetet proces i bazuar ne meritokraci”

Advertisement

“Është një moment vendimtar për Bashkimin Evropian – tha Presidenti i Këshillit Evropian Charles Michel duke mbërritur në samitin e krerëve të shteteve të BE-së –

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy