Rusia vendos një zonë ndalim-fluturimi mbi rajonin e Donbasit në Ukrainë

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Rusia vendos një zonë ndalim-fluturimi mbi rajonin e Donbasit në Ukrainë

Sipas një agjencie ruse të lajmeve, një zyrtar separist pro-rus në Donetsk ka thënë se është krijuar një zonë ndalim-fluturimi mbi rajonin e Donbasit. Ky rajon është pjesë e Ukrainës lindore dhe përbëhet nga Donetsk dhe Luhansk

Luhansku dhe Donetsku kontrollohet pjesërisht nga separistët pro-rusë, të cilët i përcaktojnë ato si Republika Popullore e Donetskut dhe Republika Popullore e Luhanskut

Por çfarë është një zonë ndalim-fluturimi?

Gjatë këtij konflikti është folur shumë për zona të ndaluara për fluturime, me Ukrainën që i bën thirrje Perëndimit që të vendosë një zonë të tillë mbi territorin e saj.

Advertisement

Një zonë e ndaluar fluturimi do të thotë të mos lejohen të gjithë ose disa lloje të avionëve që fluturojnë nëpër një hapësirë ​​të caktuar ajrore. Ata që vendosin zonën e ndalim-fluturimit duhet të jenë të gatshëm të rrëzojnë çdo avion që shkel hapësirën.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy