Studimi: Varianti i ri i Covid është shumë infektues, por më pak i ashpër

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Studimi: Varianti i ri i Covid është shumë infektues, por më pak i ashpër

Tani ka besim të lartë se Omicron është relativisht i butë për shumicën e të rriturve, thotë Agjencia e Sigurisë Shëndetësore e Mbretërisë së Bashkuar në studimin e saj më të fundit.

Kjo është kryesisht falë vaksinave që ofrojnë mbrojtje të lartë kundër sëmundjeve të rënda të shkaktuara nga ky variant i fundit Covid që po infekton shumë.

Prof. Kevin McConway, Profesor Statistikave të Aplikuara në Universitetin e Hapur, tha: “Infeksionet shpesh nuk shkaktojnë asnjë simptomë, edhe pse njerëzit e infektuar asimptomatikë ende mund ta përhapin infeksionin te të tjerët. Pa simptoma, njerëzit mund të mos testohen në mënyrë rutinore dhe kështu përfundojnë duke mos llogaritur”.

Agjencia e Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar (UKHSA) thotë se mënyra më e mirë që njerëzit mund të mbrojnë veten dhe të tjerët kundër Covid, është që të vaksinohen plotësisht. Njerëzit që kanë nevojë mund të marrin ende një dozë të parë, të dytë ose të tretë.

Advertisement
Share.

Leave A Reply

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy