Akademik, diplomatë, biznesmen pjesë të Këshillit Strategjik për Politikë të Jashtme të Maqedonisë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Përbërja e Këshillit Strategjik të sapoformuar për Politikën e Jashtme të Ministrisë së Punëve të Jashtme, i cili u promovua sot, vjen nga komuniteti akademik, diplomacia, siguria, komuniteti i biznesit, organizatat joqeveritare dhe sektorë të tjerë në vend.

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani u dha besim profesorëve të universitetit: Nano Ruzhin, Marjan Gjurovski, Sasho Georgievski, Abdulmenaf Bexheti, Akademik Luan Starova, Rizvan Sulejmani për të marrë pjesë në përgatitjen e Strategjisë së Politikës së Jashtme “Reflektimi 2030”.

Komuniteti i biznesit përfaqësohet nga Zhivko Mukaetov, Drejtor i Përgjithshëm i ndërmarrjes farmaceutike Alkaloid, Lazim Destani, Ajdovan Ademovski.

Ekipi përfshin gjithashtu ish-Ministrat e Jashtëm Denko Maleski dhe Srgjan Kerim, për mbrojtjen Lazar Elenovski. Diplomatët Muhamed Halili dhe Viktor Gaber, si dhe Dragan Tilev, një ekspert për çështjet evropiane dhe Toni Popovski, një ekspert i ekologjisë, gjithashtu kishin vendin e tyre në ekip.

Advertisement

Nga sektori joqeveritar në këshillin strategjik janë Gordan Gorgjiev, Marko Troshanovski, Simonida Kacarska, Andreja Stojkovski. Ndër të tjerët në këshill do të marrin pjesë Ivana Tufegçicq, Arben Ratkoceri, Ljakush Kabashi, Ana Krstinovska, Ardita Abazi-Imeri, Valentina Bozhinovska./Telegrafi/

Akademik, diplomatë, biznesmen pjesë të Këshillit Strategjik për Politikë të Jashtme të Maqedonisë shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy