Bujar Osmani: Procesi për ndryshimet kushtetuese do të përfundojë me sukses

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, thotë se është i bindur se procesi i ndryshimeve kushtetuese në vend do të përfundojë me sukses në javët dhe muajt në vijim.

“Procesi ka filluar, siç e shihni, e gjithë bota, si SHBA-ja ashtu edhe BE-ja, e mirëpritën vendimin për fillimin e procesit. I bindur se ky proces do të përfundojë me sukses në javët dhe muajt e ardhshëm”, tha Osmani për AIM gjatë pjesëmarrjes së tij në Forumin Strategjik të Bledit.

Ai tha se forumi është një tjetër platformë për të dërguar mesazhin se deri në vitin 2030 duhet të bëhet një hap më thelbësor për integrimin e Ballkanit Perëndimor në BE.

“Kjo është një platformë tjetër ku jo vetëm ne, por edhe vendet e Ballkanit Perëndimor mund të takohemi me Bashkimin Evropian dhe të japim mesazhin se duhet bërë një hap më thelbësor në këtë proces në këtë kontekst të ri gjeopolitik në të cilin ndodhet Evropa dhe sepse e kësaj dekade duhet të jetë dekada e Ballkanit Perëndimor. Mendoj se mesazhet nga të gjitha anët janë të tilla që Ballkani Perëndimor të jetë pjesë e BE-së deri në vitin 2030″, tha Osmani.

Advertisement

Shefi i diplomacisë në Bled ka zhvilluar një takim me ministren e Punëve të Jashtme të Republikës së Koresë, Park Jin dhe pret bashkëpunim më të madh në periudhën e ardhshme, veçanërisht në ekonomi dhe investime.

Bujar Osmani: Procesi për ndryshimet kushtetuese do të përfundojë me sukses shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy