Bytyqi: Janë paraparë miliona euro të pakthyeshme për industrinë e organizimit të ngjarjeve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Industria që organizon ngjarje në vend është një nga më të prekurat ekonomikisht nga kriza pandemike. Për të përmbushur nevojat e tyre, Qeveria në pakon e 5-të të fundit të masave ekonomike krijoi mbështetje të drejtpërdrejtë të qëllimshme për këtë degë ekonomike.

Kriteret kryesore janë që përmbajtja të përfshijë ekskluzivisht artistë dhe interpretues vendas, në mënyrë që të mbështesë plotësisht skenën vendase dhe ngjarjet të jenë në një temë me interes të lartë publik, i cili do të kontribuojë në krenarinë kombëtare, për atë që është bashkimi ynë dhe interesi më i lartë shtetëror – dhe këtë vit është jubileu i 30 viteve të pavarësisë Maqedonisë së Veriut dhe 20 vjetori i nënshkrimit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, thotë Bytyqi për “Sloboden Peçat”.

“Ne kemi siguruar një milion euro fonde të pakthyeshme për organizimin e të paktën 40 ngjarjeve, për realizimin e të cilave ne presim që të punësohen më shumë se 100 kompani si organizatorë dhe nënkontraktorë dhe qiramarrës të pajisjeve, por edhe angazhimin e interpretuesve, artistë, muzikantë, artistë, punëtorë kulturorë, fotografë, kameramanë, producentë, teknikë dhe profesione të tjera që normalisht janë të angazhuar në dhe rreth industrisë së ngjarjeve”, tha zv. kryeministri për Çështje Ekonomike.

Sipas Bytyqi, qëllimi është të mbështesim kompanitë që të vazhdojnë të punojnë, t’i inkurajojë ata të pranojnë sfidën për t’iu përshtatur kushteve në ndryshim dhe të përdorin kapacitetin e tyre krijues për të krijuar përmbajtje që ne të gjithë mund ta shijojmë, siç bëjnë ata vite më parë.

Advertisement

Propozimi i ri nuk përfshin kufizime të rrepta në formë, por do të mbështesë çdo lloj ngjarje publike, nga koncertet në ekspozita, shfaqje, leksione publike, festivale, festa./Telegrafi/

Bytyqi: Janë paraparë miliona euro të pakthyeshme për industrinë e organizimit të ngjarjeve shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy