Dujovski: Reputacioni i vendit është në pikëpyetje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sipas profesorit universitar, Nikolla Dujovski afera “Dvojnik” mund ta rrezikojë reputacionin ndërkombëtar të vendit. Ai shton se kjo gjë do të varet nga sjellja dhe veprimi i institucioneve shtetërore, respektivisht nga ajo nëse do të bashkëpunojnë në nivel ndërkombëtar dhe vendor. Megjithatë, Dujovski qetëson se regjimi pa viza nuk do të vihet nën pikëpyetje.

“Nuk mund të rrezikohet regjimi pa viza, çdokush që shpreh qëndrime të këtilla, tregon të pavërteta, për shkak se ne tashmë jemi vend anëtar i NATO-s. Regjimi pa viza është çështje që ne e kemi mbyllur në vitin 2009. Nuk mund që krimi i këtij lloji të ndikojë në proceset që ne para rreth 10 viteve i kemi plotësuar. Aktivitetet e këtilla kriminele dhe rastet e tilla aspak nuk kanë lidhje me vendimin e Komisionin evropian për vendosjen e Maqedonisë në listën e “bardhë” të Shengenit”, deklaroi Dujovski.

Por, Antonijo Milloshoski, kryetar i Komisionit kuvendor për Punë të Jashtme thotë se afera me lëshimin e pasaportave maqedonase me identitet të rrejshëm për kriminelët ndërkombëtarë mund të ketë pasoja serioze.

“Këtë regjim pa viza Maqedonia e mori në vitin 2010 dhe bazohet në parimin e standardeve të larta, kontrollin serioz kufitar dhe bashkëpunimin e ndërsjellë mes vendeve-anëtare të BE-së dhe vendeve që gëzojnë regjim pa viza. Me skandalin “Mafia” konsiderojmë se Maqedonia e humb këtë besim”, tha Milloshoski.

Advertisement

Dujovski tregon se tani për tani gjëja më e rëndësishme është të ndiqet hetimi dhe të shihet nëse do të zgjerohet i njëjti, me qëllim që të zbulohet i gjithë rrjeti, duke pasur parasysh se me publikimin e kësaj afere nga ana e opozitës, operacioni i ndjekjes është ndërprerë.

Dujovski: Reputacioni i vendit është në pikëpyetje shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy