ESHS-Maqedoni: Rritet paga mesatare për 5.4 përqind

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave indeksi i pagës mesatare mujore të paguar neto për punonjës në dhjetor 2020, krahasuar me dhjetorin e 2019, u rrit për 5.4 përqind dhe ka arritur shumë e 28.294 denarë.

Kjo rritje është kryesisht për shkak të rritjes së pagës mesatare mujore neto të paguar për punonjës në veprimtarinë të informacioneve dhe komunikimeve (15.5%), miniera dhe gurore (10.5%) dhe shëndetit dhe mbrojtjes sociale (10.0%).

Rritja më e madhe në pagën mesatare mujore të paguar neto për punonjës, krahasuar me muajin paraardhës, u regjistrua në informacione dhe komunikime (14.4%), aktivitete financiare dhe siguruese (12.5%) dhe miniera dhe gurore (10.6%)./Telegrafi/

ESHS-Maqedoni: Rritet paga mesatare për 5.4 përqind shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy