Është koha për tu kontrolluar në Klinikën Zhan Mitrev

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Duke jetuar në një kohë kur kanceri i gjirit është bërë kanceri më i diagnostikuar në popullatën femërore, parandalimi dhe zbulimi i hershëm janë çelësi i trajtimit të suksesshëm.

Prandaj, nëse nuk keni bërë ekzaminimin tuaj të rregullt vjetor, mos prisni, caktoni një eko gjiri ose mamografi. Pajisjet më moderne dhe mjekët tanë me përvojë Dr. Lidija Veljanovska Kirixhievska, Dr. Mimoza Tolevska dhe Dr. Magdelena Popovska-Cvetkova janë në dispozicionin tuaj. Për të caktuar një takim që ju përshtatet, telefononi në numrin 00389 2/3091-484.

Këshilla për parandalimin – Vetë-ekzaminim
Mos harroni të bëni një vetë-kontroll një herë në muaj.

Merrni 10 minuta kohë për të bërë vetë-kontrollin tuaj mujor të gjirit.

Advertisement

Vetë-ekzaminimet e rregullta ju ndihmojnë të qëndroni në kontakt me trupin tuaj dhe të vëreni çdo ndryshim në kohë.

Ju duhet ta kryeni këtë ekzaminim rutinë çdo muaj në të njëjtën kohë në mënyrë që të kontrolloni fizikisht për praninë e mundshme të të gjitha ndryshimeve të pazakonta.

Edhe pse shkencëtarët arritën në përfundimin se vetë-ekzaminimet nuk ulin vdekshmërinë nga kanceri i gjirit dhe nuk zëvendësojnë kontrollet e rregullta mjekësore me ndihmën e EKO-s apo mamografisë, ato sërish shërbejnë për të rritur ndërgjegjësimin për rreziqet e kësaj sëmundjeje.

Kujtoni udhëzuesin bazë të vetë-ekzaminimit:
Pozicioni i trupit
Vendosja e krahut
Perimetri i palpimit
Rezistenca /presioni në shtypje
Ndjeshmëria sipas zonave
Kontrolli i gjëndrave
Kontrolli i thithkave
Anomali të gjirit

Advertisement

The post Është koha për tu kontrolluar në Klinikën Zhan Mitrev appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy