Huseini: Autobusi nëse s’ka pasur licencë nuk është dashur të dilte jashtë vendit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nuk e dimë se kur është blerë dhe regjistruar autobusi. Nuk e dimë as pse nuk ka aplikuar për licencë. Sipas Ligjit për transport rrugor, Drejtoria doganore në vendkalimet kufitare ka kompetencë dhe duhet ta kthejë transportuesin, nëse nuk posedon licencë, tha në një deklaratë në konferencën e mëngjesit, drejtori i Inspektoratit Shtetëror të Transportit, Rufat Huseini.

“Nëse autobusi vërtet nuk ka pasur patentë nga pika kufitare Deve Bair, nuk duhej ta lejonin të dilte jashtë vendit. Megjithatë, mendoj se ky lëshim nuk ka ndikuar në aksident.

Autoritetet kompetente në Bullgari si shkaqe të aksidentit përmendin kushtet e rrugës, korrektësinë e mjetit dhe faktorin njerëzor. Askush nuk e përmendi deklaratën e licencës.

Duhet të jetë ende aty, ne do të kontrollojmë pse nuk është aty, por ky nuk është faktori vendimtar në këtë aksident”, tha Huseini./Telegrafi/

Advertisement

Huseini: Autobusi nëse s’ka pasur licencë nuk është dashur të dilte jashtë vendit shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy