Kallëzim penal për kultivim të kanabisit: Personi juridik në Vrapçisht të Gostivarit nën hetim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zyra e jashtme për punë penale Gostivar ka paraqitur kallëzim penal kundër personit juridik nga fshati Vrapçisht i Gostivarit dhe A.K. nga Republika e Shqipërisë, pronari dhe drejtuesi i personit juridik, për shkak të ekzistimit të shkaqeve të dyshimit për kryerjen e veprës penale në bazë të ligjit për kontrollin e drogave narkotike dhe substancave psikotrope.

“Në periudhën nga maji 2022 deri në gusht 2023, të pandehurit kanë vepruar në kundërshtim me dispozitat ligjore të parashikuara në Ligjin për kontrollin e drogave narkotike dhe substancave psikotrope në lidhje me procesin e kultivimit të bimës së kanabisit për qëllime mjekësore. Më datë 11.08.2023, gjatë kontrollit të ushtruar në personin juridik, u konstatua se personi juridik po kultivonte bimën e kanabisit për qëllime mjekësore në kushte në kundërshtim me rregulloret e parashikuara në dispozitat ligjore, si dhe pas këqyrjes së dokumentacionit nga ligji subjektit, komisioni konstatoi se i kallzuari A.K. ka raportuar pjesërisht dhe jo të plotë ndryshimet e ndodhura gjatë kultivimit të kanabisit dhe se personi juridik nuk ka mbajtur shënime të duhura për ndryshimet e ndodhura – njoftimet për numrin e kërcellit të grumbulluar dhe masën e lagësht pas korrjes, si dhe paketimin e finales produkt.

Në këtë mënyrë, u gjetën dhe u konfiskuan 2746 kërcell të bimës së kanabisit, të cilat u mbollën në ambiente të jashtme pa mbrojtje adekuate nga moti. Ndërsa, nga ana tjetër, gjatë kontrollit në dhomën e kasafortës së personit juridik janë gjetur dhe sekuestruar 327,3 kilogramë lule të thata kanabis, të pa markuara dhe të paketuara në mënyrë të parregullt në thasë të mëdha alumini, dhe i pandehuri kishte denoncuar vetëm 304 kilogramë lule të thata, me për të cilin u konstatua se ka tepricë të 23.3 kilogramë lule të thatë të paregjistruar dhe të pareportuar. Gjithashtu, në korridorin e sallës në personin juridik u gjetën 576 fidanë të vegjël të tharë dhe 51 thasë të zinj me gjethe dhe degë kanabisi të mbetura.

Kallëzim penal për kultivim të kanabisit: Personi juridik në Vrapçisht të Gostivarit nën hetim shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy