Kuvendi ka marrë një sërë vërejtjesh nga KE, qeveria dhe opozita po i zhvendosin përgjegjësitë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Raporti i fundit i Komisionit Evropian për vendin në fjalë ka sjellë kritika të rënda lidhur me sfidat në rrugën e tij drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Komisioni Evropian ka shprehur shqetësim për mungesën e progresit në shumë fusha, duke veçuar polarizimin politik dhe bllokat në Kuvend. Përdorimi i tepruar i flamurit europian dhe dobësia në planifikimin e kalendarit legjislativ janë aspekte të tjera të cilat janë theksuar në raport.

Në përgjigje të kritikave, përfaqësuesit e partive në pushtet dhe opozitës kanë shpërndarë fajësinë reciprokisht. LSDM-ja në pushtet ka akuzuar opozitën, veçanërisht OBRM-PDUKM-në, për bllokat dhe pengesat në Kuvend, ndërsa opozita pohon se kjo është një reagim ndaj tentativave për shkelje të procedurave demokratike.

Deputeti i LSDM-së, Mile Taleski, ka argumentuar se bllokadat janë kryesisht të OBRM-PDUKMsë dhe të majtës, duke përmendur fushatën e tyre të gjatë kundër disa ligjeve thelbësore në Kuvend. Në anën tjetër, Koordinatori i Grupit Parlamentar të OBRM-PDUKM-së, Nikolla Micevski, ka mbrojtur bllokat e tyre aktive si një reagim ndaj tentativave për futje të ligjeve me prapavijë kriminale dhe për shkelje të procedurave demokratike.

Përfaqësuesit e opozitës së bashkuar e kanë shpallur fajtore qeverinë, akuzuar atë për fokus të pakëndshëm në integrimin në BE dhe për përfshirje në biznesin e lojërave të fatit dhe nivelin e lartë të korrupsionit. Megjithatë, reagimi i kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi, mbi konstatimet e raportit nuk është bërë ende i ditur./Telegrafi/

Advertisement

Kuvendi ka marrë një sërë vërejtjesh nga KE, qeveria dhe opozita po i zhvendosin përgjegjësitë shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy