Maqedoni: Ulet numri i punëtorëve në industri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numri i punëtorëve në industri është ulur për tre përqind në mars të këtij viti krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, dhe në tre muajt e parë të vitit 2021 është më i ulët për 3.5 përqind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, numri i punëtorëve në sektorin e Minierave dhe guroreve në mars 2021, krahasuar me marsin e vitit 2020, është ulur me 6.6 përqind, në sektorin e Prodhimit ka rënë me 2.7, dhe në Energjinë Elektrike, Gaz dhe sektori i furnizimit me kondicioner të ajrit u ul me 3 përqind.

Sipas grupeve kryesore të industrisë, numri i punëtorëve në industri u zvogëlua në Energji me 3.8 përqind, Mallra të ndërmjetëm, përveç energjisë me 2.1, Mallra kapitale me 2.4 dhe Mallra të qëndrueshëm të konsumit me 4 përqind, ndërsa një rritje prej 3,4% janë në Produkte të qëndrueshme të konsumit./Telegrafi/

Maqedoni: Ulet numri i punëtorëve në industri shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy