Maqedoni, zvogëlohet blerja dhe shitja e produkteve bujqësore

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në tremujorin e parë të vitit 2023, blerja dhe shitja e produkteve bujqësore është 3.136.295 mijë denarë dhe në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit paraprak është zvogëluar për 35,3 për qind, kumtoi Enti shtetëror për statistikë.

Rënie prej 58.7% është vërejtur në blerjen e produkteve bujqësore nga prodhuesit individualë, ndërsa rritje prej 21.0% është vërejtur në shitjen e produkteve bujqësore të prodhimit vetanak.

Rënie e ndjeshme është vërejtur në bujqësi, peshk dhe produkte të tjera, ndërsa në produktet e tjera është vërejtur rritje.

Maqedoni, zvogëlohet blerja dhe shitja e produkteve bujqësore shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy