Mariçiq: Deri në vitin 2028 mund të përfundojmë negociatat me BE-në

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një synim krejtësisht real dhe i arritshëm është përfundimi i negociatave me BE-në në 4 vitet e ardhshme, thotë ish-zëvendëskryeministri për Çështjet Evropiane Bojan Mariçiq, por me kusht që të mos humbasim 4 vitet e ardhshme.

“Këtu, për shembull, të hapim gjysmën ose 80% të kapitujve deri në vitin 2024. Plani ynë, po të mos ishte bllokada nga OBRM-PDUKM, ashtu do të bëhet dhe do të realizohej. Në vitin 2022, ne duhej të zgjidhnim ndryshimet kushtetuese jo më vonë se 2023, dhe tani e dini që ekzistonte mundësia që të hapej i gjithë kapitulli i parë në dhjetor, nëse këto detyrime do të përfundonin, dhe nëse do të kishim hapur klasterin e parë, nuk do të kishte më pengesë sepse kemi një raport për të dytin dhe për të hapur menjëherë klasterin e dytë, i cili tashmë ofron rreth 20 kapituj.

Me raste ajo që u premtua atje, pra nuk është pritshmëri joreale, por ajo që nuk e parashikuam ishte bllokada aktive e vendit tonë nga OBRM-PDUKM dhe të njëjtën gjë po e themi tani që është e mundur të mbyllen negociatat deri në vitin 2028 nëse OBRM-PDUKM ndalon bllokimin e vendit të tij”, theksoi Mariçiq për “Telma”.

Ai sqaroi se nuk është e nevojshme të negociohet vetëm me Bullgarinë, por edhe me Brukselin dhe BE-në./Telegrafi/

Advertisement

Mariçiq: Deri në vitin 2028 mund të përfundojmë negociatat me BE-në shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy