Mariçiq: Jemi të përkushtuar për të përmirësuar statusin e Gjykatës Kushtetuese

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjyqtarët kushtetues duan të vendosin vetë se sa para do të shpenzojnë çdo vit, të përmirësojnë statusin e tyre dhe të zgjerojnë mbrojtjen kushtetuese-gjyqësore të të drejtave dhe lirive të njeriut dhe civil, në mënyrë që të garantojnë pavarësinë e gjykatës.

Këto kërkesa u dhanë nga kryetari Sali Murat në aktivitetin brenda projektit “Gjykata Kushtetuese Mbrojtësi i Sundimit të Ligjit” i cili është financuar nga Ambasada e Hollandës në vend.

Murati kujtoi se në fillim të këtij viti, Gjykata, bazuar në Rregulloren e Procedurës, miratoi akte për organizimin dhe sistemimin e Shërbimit Profesional.

Sundimi i ligjit dhe forcimi i sundimit të ligjit është një përparësi kryesore, tha Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq.

Advertisement

Ai tha se ministria është e përkushtuar për të përmirësuar statusin e Gjykatës Kushtetuese dhe është i mendimit se ekziston një nevojë reale për të miratuar një ligj të veçantë, i cili do të rregullojë statusin, pozicionin, të drejtat dhe detyrimet e gjyqtarëve dhe statusin e tyre material.

“Lidhur me nevojën për të miratuar një ligj të veçantë, Raporti përfundimtar i misionit ekspert të TAIEH nga 2018, për mbrojtjen e të drejtave të njeriut nga Gjykata Kushtetuese, i cili thotë se ka arsye plotësisht të justifikuara për të miratuar një ligj të veçantë për Gjykatën Kushtetuese i cili, ndër të tjera, do të përfshijë shtesa dhe të ardhura të tjera personale”, shtoi Bojan Mariçiq./Telegrafi/

Mariçiq: Jemi të përkushtuar për të përmirësuar statusin e Gjykatës Kushtetuese shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy