Mariçiq: Uniteti i rajonit të Evropës Juglindore do të thotë integrim i përshpejtuar i vendeve kandidate në rrugën drejt bashkimit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deklarata e zëvendëskryeministrit Bojan Mariçiq, e mbajtur në takimin e ministrave për çështje evropiane të pjesëmarrësve në Procesin e Bashkëpunimit të Evropës Juglindore, përfshin një shprehje të thellë të përkushtimit ndaj integrimit rajonal dhe të përparimit të vendit në rrugën drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian, p;rcjell Telegrafi

Në këtë deklaratë të rëndësishme, Zëvendëskryeministri Mariçiq thekson se bashkëpunimi i forcuar dhe integrimi i përshpejtuar i vendeve kandidate në rrugën drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian paraqet një mjet jetësor për të forcuar bashkëpunimin dhe stabilitetin në rajon. Ai shpreh bindjen e tij se ky proces i përshpejtuar i integrimit do të sjellë përfitime të mëdha për të gjithë qytetarët e rajonit, duke thelluar lidhjet ekonomike, sociale dhe politike dhe duke siguruar një bazë të qëndrueshme për zhvillim të ardhshëm.

Mariçiq gjithashtu thekson rëndësinë e qëndrueshmërisë së integrimit në rrugën drejt BE-së, duke theksuar nevojën për përkushtim të vazhdueshëm dhe angazhim të fortë nga të gjitha vendet pjesëmarrëse. Ai shpreh një qëndrim të qartë në favor të promovimit të vlerave demokratike, të drejtave themelore dhe të sundimit të ligjit, duke kuptuar se këto janë thelbi i rrugës drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian.

Në përfundim të deklaratës, Zëvendëskryeministri Mariçiq bën thirrje për unitet dhe bashkëpunim të fortë në përballjen me sfidat dhe për të arritur qëllimin përfundimtar të anëtarësimit në BE. Ai shpreh besimin se vetëm nëpërmjet bashkëpunimit dhe angazhimit të përbashkët rajonal, rajoni i Evropës Juglindore mund të përparojë drejt një të ardhmeje evropiane të ndritshme dhe të qëndrueshme për të gjithë qytetarët e tij. /Telergafi/

Advertisement

Mariçiq: Uniteti i rajonit të Evropës Juglindore do të thotë integrim i përshpejtuar i vendeve kandidate në rrugën drejt bashkimit shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy