MASH Maqedoni: Disa klasa, vitin e ri shkollor do ta fillojnë me tekste të reja shkollore

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Është duke u zhvilluar procedura për zgjedhjen e operatorit ekonomik për shtypjen dhe shpërndarjen e teksteve për lëndët në arsimin fillor për të cilat Byroja për Zhvillimin e Arsimit ka përgatitur planprograme të reja.

Sipas Konceptit të miratuar nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës vitin e kaluar, ato po futen në disa faza. vitin e kaluar për klasat e para dhe të katërta, dhe në vitin shkollor 2022/2023 nxënësit e klasave të dyta dhe të pesta do të mësojnë me kurrikula të reja.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës thotë se procedurat për miratimin e teksteve për të cilat janë përgatitur planprogramet e reja janë në një fazë tjetër përfundimtare, në mënyrë që nëse procedurat zgjaten pas fillimit të vitit shkollor, nxënësit të përvetësojnë njohuritë nga materialet përkatëse të përgatitura deri në momentin që i marrin tekstet e reja shkollore.

“Në konkurs janë përzgjedhur një pjesë e dorëshkrimeve, por ka edhe të tilla me komente nga komisionet recensuese dhe duhet të pësojnë ndryshime/shtesa të caktuara. Pasi autori/autorët i kanë zbatuar, dorëshkrimi me ndryshimet i kthehet recensentëve për konstatimin e ndryshimit”, njofton Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

Advertisement

Sipas Konceptit për arsimin bazë, përveç librave të shtypur, në portalin e-ucebnici.mon.gov.mk do të jenë të disponueshme edhe tekste nga klasa e katërt dhe e shkollimit fillor të lartë në format digjital.

The post MASH Maqedoni: Disa klasa, vitin e ri shkollor do ta fillojnë me tekste të reja shkollore appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy