Miteva: Raporti i KE është pasqyrë e realitetit!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Raporti i Komisionit Evropian për vitin 2023 është dëshmi se deklaratat e autoriteteve të LSDM-së dhe BDI-së se janë të fokusuar në agjendën evropiane janë të rreme. Ky është një raport që është pasqyrë e realitetit të trishtuar, pasqyrim i gjendjes së stagnimit dhe deri diku të prapambetjes në të cilën ndodhet Maqedonia. Sot nuk do të dëgjoni qeverinë të flasë për raportin, nuk do të dëgjoni as Kovaçevskin, Grubin, Mariqi[in, Osmanin dhe të tjerët që e quajnë veten fronti evropian, sepse raporti zbulon mungesën e angazhimit të tyre për zbatimin sistematik të rekomandimeve.” tha zëdhënësja në konferencën e sotme për media të OBRM-PDUKM-së, Marija Miteva.

Ajo përmendi se “në grupin 1, pjesa e themeleve, bazat e BE-së, u vunë re një sërë vëzhgimesh”.

“Asnjë përparim nuk është bërë gjatë periudhës së raportimit, domethënë nga viti i kaluar deri më sot, për të adresuar dhe zbatuar rekomandimet e pazgjidhura nga Zyra e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut dhe Komisioni i Venecias.” Dhe imagjinoni, e keni Osmanin që nuk ka pushuar së modeluari veten si kryetar i parë dhe i vetëm i OSBE-së dhe ka shpenzuar ose do të shpenzojë 1 milion euro në dy ditë për makina me qira, ndërkohë që është pjesë e qeverisë që nuk zbaton rekomandimet e OSBE-së. Hipokrizi klasike! Më tej, në pjesën e Kuvendit – vërehet mungesë e planifikimit të duhur, përdorimi i tepruar i procedurave të shpejta, duke përfshirë përdorimin e papërshtatshëm të “flamurit evropian”. Thuhet shprehimisht se “Flamuri i BE-së” duhet të përdoret kur lidhet drejtpërdrejt me miratimin e ligjeve, qëllimi kryesor i të cilave është harmonizimi me të drejtën e BE-së, dhe jo për një debat të shkurtër publik për çështje të rëndësishme. Lidhur me të njëjtën, u theksua se autoritetet duhet të përmbahen nga miratimi i masave ad hoc që nuk janë në përputhje me ligjin e BE-së dhe standardet evropiane. Dhe këtu, qeveria ka shembuj të panumërt në llogarinë e saj dhe të fundit që ia kujton publikut janë ligji për procedurë penale dhe ligji për lojërat e fatit”, thotë Miteva.

Thuhet se në reformën e administratës publike është arritur vetëm një progres i kufizuar, por për këtë arsye sipas saj, analizat e drejtësisë janë të habitshme.

Advertisement

Miteva: Raporti i KE është pasqyrë e realitetit! shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy