Në KSHZ janë dorëzuar 17 lista të deputetëve për zgjedhjet parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në datën 02.04.2024 deri në mesnatë në Komisionin Shtetëror të Zgjedhjeve janë pranuar gjithsej 17 lista të kandidatëve për deputetë.

Zgjedhjet për deputetë në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të mbahen më 8 maj 2024.

“Pas pranimit të listës së kandidatëve, KSHZ-ja përcakton nëse ajo është dorëzuar brenda afatit të caktuar dhe nëse është përpiluar në përputhje me dispozitat e Ligjit për Zgjedhjet. Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve kontrollon nëse kandidatët për deputetë i plotësojnë kushtet e parashikuara në Kushtetutë dhe nenin 7 paragrafi 2, 3 dhe 4 të Ligjit Zgjedhor, duke kontrolluar të dhënat në regjistrat dhe evidencat përkatëse të institucioneve kompetente”, thuhet në njoftim./Telegrafi/

Në KSHZ janë dorëzuar 17 lista të deputetëve për zgjedhjet parlamentare shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy