Parlamenti bullgar sot do të debatojë për propozimin francez

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kuvendi popullor i Bullgarisë sot si pikë të parë në rendin e ditës do të debatojë për miratimin e vendimit me të cilin miratohet propozimi i presidencës franceze me BE-në për kornizën negociuese për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë.

Mbi tri orë e gjysmë anëtarët e Komisionit parlamentar për Punë të Jashtme mbrëmë debatuan për tri zgjidhjet e propozuara.

Nuk arritën t’i bashkojnë propozimet në një propozim, por e mbështetën propozimin e “Bullgarisë Demokratike” dhe Hristo Ivanovin.

Argumenti kryesor i partisë në pushtet “Vazhdojmë me ndryshimet” të mos i mbështesë dy propozim-vendimet e tjera është të mos ketë spekulime se kanë votuar së bashku me GERB-in dhe Lëvizjen për të drejta dhe liri.

Advertisement

Ka një popull të tillë, BSP dhe Rilindja thanë se nuk do ta mbështesin vendimin pasi dallon nga ai që deri më tani e miratoi Parlamenti bullgar.

Parlamenti bullgar sot do të debatojë për propozimin francez shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy