Petkov i bëri thirrje Radevit që të mbledhë Këshillin e Sigurisë Kombëtare për negociatat me Maqedoninë e Veriut

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryeministri bullgar Kiril Petkov në një videofjalim i bëri thirrje presidentit Rumen Radev që të mbledhë Këshillin Konsultativ të Sigurisë Kombëtare për gjendjen e negociatave midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut.

Siç njofton AIM, Petkov tha se qeveria bullgare nuk do të bëjë asgjë pa pëlqimin e gjerë kombëtar dhe në përputhje me marrëveshjen e koalicionit qeverisës në vend.

Petkov tha se në Këshillin Konsultativ për Siguri Kombëtare marrin pjesë të gjitha palët, të gjitha shërbimet dhe kabineti presidencial dhe i bëri thirrje Ministrisë së Punëve të Jashtme që të paraqesë një raport për gjendjen e negociatave ndërmjet Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut. Ai bëri thirrje që raporti të diskutohet në këshillin e rregullt të koalicionit javën e ardhshme.

Kryeministri bullgar konfirmoi se qeveria nuk do të bëjë asgjë bazuar në presionin e jashtëm dhe përpara një mirëkuptimi të plotë në nivel të Këshillit të Koalicionit, një diskutim të thellë në Këshillin Konsultativ të Sigurisë Kombëtare dhe një qëndrim të qartë dhe afirmativ të organit më të lartë në Parlamenti bullgar.

Advertisement

Sipas kryeministrit Petkov, mandatin përfundimtar legjitim për temën e Maqedonisë së Veriut e ka vetëm Kuvendi Kombëtar i Bullgarisë dhe, siç tha, ai duhet të jetë absolutisht i qartë për të gjithë shoqërinë bullgare dhe partnerët e jashtëm të vendit.

Petkov i bëri thirrje Radevit që të mbledhë Këshillin e Sigurisë Kombëtare për negociatat me Maqedoninë e Veriut shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy