Qeveria e Maqedonsië: Reforma në arsim po sjellet në proces të hapur dhe publik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Edhe Qeveria edhe MASH mbajnë qëndrimin se reforma po sjellet në proces të hapur, publik të argumentuar dhe kritik, për shkak se baza e kësaj reforme është pikërisht mendimi kritik, kuptimi dhe pranimi i zgjidhjeve të ndryshme.

Ky është konkludimi pas prezantimit të reformës arsimore pranë Qeverisë së Zoran Zaev dhe para anëtarët e kabinetit të kryeministrit që e përgatitën ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Mila Carovska dhe Grupi i Punës për reforma në arsimin fillor.

Kryeministri Zaev, njoftojnë nga Qeveria, në takim theksoi se Qeveria, MASH si dhe Grupi i Punës mbajnë qëndrimin për t’i inkurajuar palët e interesuara të përfshihen në debat publik, të kontribuojnë me propozimet e tyre, sugjerimet, komentet dhe kritikat përmes pjesëmarrjes aktive në debatet publik të MASH, si dhe me dërgimin e propozimeve në letër në MASH dhe në Byronë për Zhvilimin e Arsimit.

Ai mbështeti reformën arsimore duke thënë se është e nevojshme nevoja për një arsim cilësor bashkëkohor si parakusht për përparim ekonomik i bazuar në vlera./Telegrafi/

Advertisement

Qeveria e Maqedonsië: Reforma në arsim po sjellet në proces të hapur dhe publik shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2020 Struga.info | Privacy policy