QMK: 24 orët e fundit 175 telefonata në numrin 112

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në 24 orët e fundit, Qendra për Menaxhimin e Krizave (QMK) bën të ditur se numri i emergjencës 112 ka regjistruar një volum të konsiderueshëm thirrjesh, me një total prej 2175 thirrjesh. Ndër këto, vetëm 38.34% kanë qenë situata të vërteta emergjente, ndërsa 61.66% kanë lidhje me nevoja të tjera të qytetarëve.

Nga thirrjet aktualisht, 71.86% janë drejtuar në policinë lokale, 21.67% për ndihmë mjekësore emergjente, 4.18% për shërbimet e zjarrfikësve dhe 0.38%.

Një incident i veçantë është raportuar nga fshati Forino i Komunës së Gostivarit, ku një qytetar ka raportuar praninë e një ari në pronën e tij. Autoritetet lokale janë njoftuar menjëherë dhe pas një hetimi të kujdesshëm u zbulua se ariu nuk kishte shkaktuar dëme materiale, por kishte lënë gjurmë në vendin e ngjarjes. Njoftimi i rastit është bërë në polici dhe autoritetet lokale për të ndërmarrë masa të nevojshme.

QMK ka apeluar gjithashtu për mirëmbajtjen e kanalet vendore kulluese dhe shmangien e hedhjes së mbeturinave në to, duke marrë parasysh pritshmërinë e motit të paqëndrueshëm me reshje të herëpashershme shiu në disa zona.

Advertisement

Në lidhje me ngjarjet e zjarreve, raportohet se në 24 orët e fundit është regjistruar vetëm një zjarr në natyrë, i cili është shtuar dhe fikur me sukses nga ekipet zjarrfikëse. /Telegrafi/

The post QMK: 24 orët e fundit 175 telefonata në numrin 112 appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy