Shumica e shqiptarëve në Maqedoni duan ndryshim dhe askush nuk mund ta ndalë këtë ortek, tha Bashkimi Evropian për Ndryshim.

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Pas zyrtarizimit të emrit të koalicionit tonë, sot Unioni ynë vendosi bashkimin e deputetëve në një grup parlamentar. Në frymën e vendimit të organeve tona partiake, sot i kemi dërguar një njoftim kryetarit të Kuvendit se tash e tutje do të kemi një grup të përbashkët parlamentar. Koordinator i këtij grupi, me pëlqimin e tri partive, është deputetja Safije Sadiki Shaini, ndërsa zëvendës koordinatore deputetja Merita Koxhaxhiku, tha sot përmes një konference për media, kryetari i Alternativës, Afrim Gashi, i cili së bashku me Izet Mexhiti dhe Bilal Kasami, formuan aleancën evropiane për ndryshim.
Në këtë mënyrë, thotë Gashi, Bashkimi Evropian për Ndryshim synon t’i shfrytëzojë të gjitha mundësitë që jep Rregullorja e Kuvendit për grupet parlamentare.
“Edhe pse mandati parlamentar po përfundon, ne besojmë se ka shumë çështje dhe procese të hapura që lidhen me të ardhmen evropiane të vendit, për të cilat Unioni ynë është seriozisht i interesuar të ndihmojë. Në këtë drejtim, një vlerë e shtuar në këtë bashkëpunim do të jetë edhe formimi i grupit parlamentar. Nga këtu duam t’u njoftojmë qytetarëve lajmin e mirë se shoqata jonë po rritet dhe fuqia jonë po rritet”, tha Gashi.
Opozita e bashkuar shqiptare i bën apel kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferi që të mos e zgjasë zgjedhjen e anëtarit të KSHZ-së, për të cilin thonë se është i opozitës, sepse, siç theksojnë, kjo e bën atë bashkëfajtorë në shkeljen e Kodit Zgjedhor.
“E kuptojmë prirjen dhe manipulimin e tij, por le ta dijë se kjo nuk i kalon. Ne jemi të vendosur ta luftojmë këtë betejë deri në çlirimin e plotë të shqiptarëve nga regjimi i BDI-së dhe çirakët e tyre. Në këtë mënyrë, asgjë nuk na dekurajon. Përkundrazi, sa më shumë që ata mendojnë se po na sulmojnë dhe na pengojnë, kjo vetëm sa na bën më të fortë. Shumica e popullit shqiptar në Maqedoninë e Veriut, që donte të na shihte së bashku në këtë Bashkim, dëshiron një ndryshim dhe askush nuk mund ta ndalojë këtë ortek ndryshimesh. Ne jemi këtu vetëm për të përmbushur këtë detyrim dhe për të punuar me përkushtim për të mundësuar suksesin e së ardhmes sonë të përbashkët”, thuhet në deklaratën e përbashkët të tre palëve. /Telegrafi/

Shumica e shqiptarëve në Maqedoni duan ndryshim dhe askush nuk mund ta ndalë këtë ortek, tha Bashkimi Evropian për Ndryshim. shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy