Sindikata e Policisë ka paraqitur kallëzim penal kundër Spasovskit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindikata e Policisë në Maqedoni ka dorëzuar kallëzim penal në Prokurorinë Themelore Publike në Shkup kundër ish-ministrit të Punëve të Brendshme Oliver Spasovski.

Siç thuhet në njoftimin e Sindikatës, raporti është dorëzuar për shkak të dyshimit se ai në cilësinë e zyrtarit ish-ministër në MPB, duke tejkaluar kompetencat dhe duke keqpërdorur pozitën dhe kompetencat zyrtare, ka kryer veprat penale të “Shpërdorimit të pozitës dhe autoritetit zyrtar” sipas nenit 353 të Kodit Penal dhe “Punë me qëllim të keq në shërbim” sipas nenit 353-c të Kodit Penal.

“Në rastin konkret ekziston dyshimi se i raportuari O.S. duke keqpërdorur pozitën dhe autoritetin zyrtar, duke mos iu bindur rregullave shëndetësore që ishin në fuqi në atë kohë, si dhe duke marrë masa dhe veprime zyrtare gjatë ndalimit të punës, gjegjësisht në pushim mjekësor dhe duke mos iu bindur rregulloreve për mbrojtje nga rregullorja e Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor për Mbrojtje nga virusi “Covid 19” në mënyrë të kundërligjshme ka nënshkruar dy vendime për për dislokimin”, thuhet në njoftimin e Sindikatës.

The post Sindikata e Policisë ka paraqitur kallëzim penal kundër Spasovskit appeared first on Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy