Spasovski : Lufta kundër tregtisë ilegale të armëve është ngritur në nivel të prioritetit strategjik të MPB-së

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, sot mbajti një fjalim në takimin rajonal të përfaqësuesve të Policisë Kufitare dhe Administratës Doganore nga Evropa Juglindore. Takimi u organizua nga Agjencia për Kontrollin e Armëve të Vogla dhe të Lehta në Evropën Juglindore (SEESAC) dhe Agjencia Evropiane për Rojet Kufitare dhe Bregdetare FRONTEX. Zëvendësambasadori i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shkup, Ben Knupnau, ishte gjithashtu i pranishëm, së bashku me përfaqësues të policisë kufitare dhe shërbimeve doganore në rajonin e Evropës Juglindore.

Në fjalën e tij, Ministri Spasovski theksoi rëndësinë e bashkëpunimit dhe partneritetit me SEESAC dhe FRONTEX për menaxhimin dhe forcimin e kufijve, me qëllim të luftës kundër krimit ndërkufitar, duke përfshirë tregtinë ilegale të armëve. Ai theksoi se kjo është një nga prioritetet e Ministrisë së Punëve të Brendshme, por njëkohësisht është një sfidë e madhe.

Spasovski informoi se Republika e Maqedonisë së Veriut ka miratuar Strategjinë Kombëtare për Kontrollin e Armëve të Vogla dhe të Lehta dhe Planin Kombëtar të Veprimit për periudhën 2022-2025. Ai gjithashtu përmendi se Manuali i Armëve të Vogla dhe të Lehta për zyrtarët kufitarë dhe doganorë është në fazën e përfundimit të miratimit në bashkëpunim me FRONTEX. Procedura Standarde Operative për mbledhjen dhe monitorimin e të dhënave dhe informacionit për njoftimet në lidhje me armët e vogla dhe të lehta është miratuar në bashkëpunim me OSBE-në.

Ministri theksoi angazhimin e vazhdueshëm të MPB-së për forcimin e kapaciteteve, duke përfshirë pjesëmarrjen aktive në takimet rajonale për armët e zjarrit, organizuar nga SEESAC. Kjo ka për qëllim thellimin e bashkëpunimit rajonal në luftën kundër posedimit dhe tregtisë së paligjshme të armëve të zjarrit në Evropën Juglindore, përmes shkëmbimit të përvojave.

Advertisement

Ministri përfundoi fjalimin duke theksuar angazhimin për ngritjen e vetëdijes publike për rreziqet e keqpërdorimit të armëve të zjarrit, parandalimin e tregtisë me armë, dhe vendosjen e sistemeve efikase për shkëmbimin e informatave. Ai falënderoi organizatorët për takimin rajonal dhe përgëzoi përpjekjet për vazhdimin e ngjarjeve të kësaj natyre në luftën kundër keqpërdorimit të armëve të zjarrit./Telegrafi/

Spasovski : Lufta kundër tregtisë ilegale të armëve është ngritur në nivel të prioritetit strategjik të MPB-së shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy