SPM do të padis të gjihë shefat në Maqedoni që nuk ju dhan rrogë puntorëve, edhe pse fituan subvencione

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shoqata e Sindikatave të Punëtorëve të Maqedonisë ka paralajmëruar padi për shefat e kompanive që kanë marrë subvencione nga shteti por nuk kanë dhënë rrogë për punëtorët, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Për Sindikatën e Shoqatave të Punëtorëve të Maqedonisë ndjen keqardhje për punëtorët që kanë kaluar periudhë të rëndë në mes të pandemisë pa mos marrë rrogë nga shefat e tyre të cilët nga shteti e kanë marrë ndihmën.

“Tentimet e DAP edhe pse kanë qenë në kohë, përsëri ne kemi raste kur shefat nuk kanë dhënë rrogë për punëtorët e tyre. Kjo është vetëm një shenjë që tregon se shteti është i sulmuar nga ekonomia e zezë dhe nga krimi në ndërmarrësi” thonë nga Sindikata e Shoqatave të Puntorëve të Maqedonisë.

Përveç dënimeve me para, SSPM thotë se do të kërkojnë përgjegjësi nga shefat e kompanive. /Telegrafi/

Advertisement

SPM do të padis të gjihë shefat në Maqedoni që nuk ju dhan rrogë puntorëve, edhe pse fituan subvencione shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2020 Struga.info | Privacy policy