Trajanov: Përfshirja e bullgarëve në Kushtetutë sipas parimit të reciprocitetit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nuk diskutohet që në Kushtetutë të futen edhe kroatët dhe malazezët, kontestues janë vetëm bullgarët, sepse këtë e bëjnë me shantazh dhe kushte, deklaroi kryetari i Lidhjes Demokratike, Pavle Trajanov.

Qëndrimi ynë, thotë Trajanov, është që nëse afrohen ndryshimet të jenë në përputhje me parimin e reciprociteti, gjegjësisht të drejtat duhet t’u njihen edhe qytetarëve të Maqedonisë në Bullgari.

“Ndoshta qëllimi i Bullgarisë është të tregojë se në Maqedoni ka bullgarë. Nuk dua ta përdor atë fjalë – bullgarizim. Ndryshimet kushtetuese me shumë gjasa do të fillojnë”, theksoi Trajanov.

Ai shtoi se procesi do të jetë i vështirë dhe kompleks./Telegrafi/

Advertisement

The post Trajanov: Përfshirja e bullgarëve në Kushtetutë sipas parimit të reciprocitetit appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy